Данас је у Барајеву потписан Споразум о пословно техничкој сарадњи између Привредне коморе Србије и Градске општине Барајево. Испред општине Барајево споразум је потписао председник Градске општине Барајево Слободан Адамовић, а испред Привредне коморе Миливоје Милетић, вршилац дужности директора Привредне коморе Србије. Свечаном чину потписивања присуствовао је и заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић, као и бројни привредници са подручја општине.

Предмет овог споразума је сарадња Коморе и општине Барајево ради остваривања интереса свих привредних субјеката који обављају регистровану привредну делатност на територији општине Барајево, правних и физичких лица, као и размене информација и искустава, координирања рада и договарања о питањима од заједничког интереса. Као први резултат потписивања овог споразума у Барајеву је отворе шалтер за предузетнике преко кога ће се ова сарадња реализовати.

Председник Градске општине Барајево Слободан Адамовић у свом обраћању окупљеним привредницима је нагласио да ће овај шалтер бити мост сарадње између предузетника и органа локалне самоуправе и Града Београда. Трудићемо се, рекао је он, да смањимо потребу привредницима и предузетницима да одлазе у Београд и покушати да решимо све њихове проблеме на овом шалтеру, као и у осталим службама општине Барајево.

Миливоје Милетић, вршилац дужности директора Привредне коморе Србије је рекао да овај споразум треба да омогући предузетницима из Барајева да на једном институционалном нивоу реализују своје пословне активности. Ми смо спремни, нагласио је он, да све своје услуге које дајемо привредницима ставимо у функцију развоја предузетништва у Барајеву.
Андреја Младеновић, заменик градоначелника Београда је посебно истакао да је шалтер за предузетнике који је данас отворен у Барајеву нешто што је Барајеву било потребно и нагласио да је ово девети такав шалтер који се отвара у Граду Београду.

Предузетнички шалтер је место, рекао је Андреја Младеновић, где ће предузетници из Барајева имати могућност да добију савет, упутство и помоћ што ће за њих бити драгоцено, посебно за оне који улазе у свет предузетништва, којима ћемо помоћи да то ураде што лакше, да што мање имају проблема у отварању предузетничких радњи, а да с друге стране они који већ раде могу да добију информације које су могућности за субвенције, који конкурси су у току, као и које све могућности и повољности могу да искористе.

Договорено је овом приликом и да се у општини Барајево формира Савет за привреду, као и удружење предузетника у чему ће имати сву потребну помоћ од стране Привредне коморе и општине Барајево.

Отворен шалтер за предузетнике у Барајеву was last modified: јул 24th, 2017 by Ненад