Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић положио је венац на споменику браниоцима Београда поводом Дана примирја у Првом светском рату и том приликом поручио да је Град Београд током Првог светског рата постао симбол отпора непријатељу и велике борбе за слободу српског народа.

Он је потом, код Спомен-костурнице руских војника страдалих током Првог светског рата, одао пошту жртвама и положио венац, као и на гробљу војника Комонвелта.

– У целом свету се 11. новембар обележава као Дан примирја у Првом светском рату и ми у Граду Београду обележавамо овај дан као дан велике победе српске војске и српске државе у Првом светском рату. Велико страдање које је претрпела Србија у Првом светском рату је нешто чиме можемо да се поносимо, али је то за нас и велики наук, да се никада такво страдање једног народа у четворогодишњем егзодусу не понови – истакао је Младеновић.

Он је додао да је Београд у Првом светском рату пуно тога претрпео, био је освајан и ослобађан.

– Коначно, 1918. године, могли смо да кажемо да је наш град постао пример борбе и велике борбе за слободу. Након тога Београд је постао главни град једне много веће државе. Слава свим херојима и вечно памћење онима који су дали свој живот да би ми данас живели слободно – поручио је заменик градоначелчника.

Младеновић положио венац на споменик браниоцима Београда was last modified: март 29th, 2017 by Ненад