Имајући у виду најновије сукобе и поделе у ДСС, испоставља се да су Самостални ДСС и његов председник, Андреја Младеновић, били потпуно у праву, када су пре више од годину дана критиковали самовлашће и недемократске поступке руководства ДСС, тада предвођеног бившом председницом ДСС и људима који данас ту бившу председницу искључују из странке.

У тренутку избора председнице, ДСС је преполовљен одласком већине оснивача и виђенијих чланова на челу са Војиславом Коштуницом. Током свог мандата бивша председница је избацила још половину преосталих чланова и то грубо кршећи Статут странке.

Поставља се питање, ко је и шта је још остало од странке која је некада водила државу и важила за озбиљног и одговорног политичког чиниоца у Србији?

Време и текући догађаји су показали да су у јуну 2015., били лажни, наведени разлози за избацивање из ДСС, Андреје Младеновића и готово половине чланова Главног одбора, али и чланова саме странке, који су данас у Самосталном ДСС.

Са жаљењем констатујемо да је од некадашњег ДСС-а, од велике државотворне странке остала само празна љуштура, само табла са именом и печат што је и сама саопштила Санда Рашковић Ивић, када је кршећи Статут избацила своје неистомишљенике.

Људи, који воде данас ДСС, не поштује сопствени Статут, не боре за реализацију сопственог програма и идеја на којима је настала странка, људи који искључују и укључују чланове на основу самовоље неколицине појединаца успели су да од ДСС-а направе клиничког мртваца којем је остало само име које подсећа на некадашњу велику странку.

 

Клиничка смрт Некадашњег ДСС-а was last modified: март 29th, 2017 by Ненад