У име Града Београда, заменик градоначелника Андреја Младеновић присуствовао је синоћ отварању манифестације „Дани Српске у Србији” у „Сава центру”. Пројекат „Дани Српске у Србији“ покренут је 2013. године са идејом да се Србији и њеним грађанима на увек нов и јединствен начин представи Република Српска и њени потенцијали.

Сваке године се организује вишедневна манифестација, која кроз различите програмске активности подстиче размену културних остварења и културне баштине, представља природне лепоте, туристичка места и руте, угоститељство, кулинарство и вино, презентује инвестиционе могућности и као најбитније, учвршћује везу између српског народа са обе стране Дрине.

Манифестација ће трајати до 16. септембра, а током целе наредне седмице планирано је туристичко представљање РС, као филмска и културна дешања у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Суботици, Панчеву, Зрењанину и другим градовима Србије. На свечаном отварању говорили су председник Српске Милорад Додик и патријарх српски Иринеј, а присуствовали су бројни званичници и јавне личности.

Андреја Младеновић присуствовао отварању манифестације „Дани Српске у Србији” was last modified: март 29th, 2017 by Ненад