Неспорна је чињеница да свако има право да жели шта год хоће, али истовремено је неопходно да у тим жељама води рачуна о аргументима, па стога треба подсетити опозицију баш на њих, а у вези са њиховим захтевом да ОЕБС надгледа предстојеће београдске изборе, поручио је данас заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић.

Према његовим речима, невероватан је податак да је део опозиција заборавио да је последњи изборни процес у Београду 2014. године протекао без иједног приговора и било какве примедбе, а при том га је организовала актуелана престоничка власт.

Поређења ради треба рећи да су градске изборе пре 2014. године организовале поједине чланице дела баш те опозиције која сада на сав глас тражи да београдске изборе прати ОЕБС, подсетио је Младеновић.

“Подаци који су доступни свима, а како изгледа, од стране тог дела опозиције давно заборављени, тичу се изборних процеса пре 2014, године када су поједине странке, баш тог дела опозиције организовале градске изборе, “окићене“ многим приговорима и неправилностима“, указао је Младеновић.

“Зато, истине ради, треба подсетити на те неспорне чињенице, јер сада на сва уста опозиција оптужује актуелну власт да су избори већ покрадени. Идемо редом:

Избори 2008. године

–          10 изборних листа
–          1147 биралчких места
–          Око 30 чланова бирачких одбора (8 у стално саставу), а проширени сасатв је варирао
–          Укупно 9176 чланова сталног састава бирачког одбора
–          Уложено 15 приговора, један прихваћен
–          8 жалби ГИК-у – све одбачене у другом степену

Избори 2012. године

–          16 изборних листа
–          Око 35-42 члана бирачких одбора
–          Уложено 45 приговора, један прихваћен
–          29  жалби ГИК-у –  све одбачене

Избори 2014. године

–          23 изборне листа
–          Око 35-50 чланпва бирачких одбора (10 у стално саставу), а проширени састав је варирао
–          Није било приговора
–          Нити једна жалба ГИК-у

Ово су неспорне чињенице, које је део опозиције изгледа заборавио, па се понаша по оној устаљеној  максими “држте лопова“, чиме прикривају недостатак програма, идеја и лоповлук који је остао након њихове владавине у Београду и Србији, оценио је Младеновић.

“Овој групи политичких егзибициониста сигурно није у првом плану како ће заиста изгледати изборни процес, јер избори за скупштину града нису ни расписани, већ желе да створе политички амбијент у коме ће се актуелна владајућа коалиција предвођена Александром Вучићем оптужити да је покрала изборе који још нису ни расписани, али Београђани врло добро знају шта је ко радио 2008, 2012, а шта 2014. године и шта је ко оставио иза себе, закључио је заменик градоначелника.

Андреја Младеновић: Бесмислен захтев дела опозиције да странци надгледају изборе was last modified: новембар 17th, 2017 by Ненад